Tagi

na te babeczki potrzebowałam podwójnej porcji ciasta

* 2 szklanki mąki

* 2 łyżeczki proszku do pieczenia

* 3/4 szklanki cukru

* 1 szklanka mleka

* 1/2 szklanki oleju

* 1 jajko

na wierzch: kilka krówek rozpuszczonych w odrobinie mleka i lentilki.

Wszystko razem wymieszać łyżką, nakładać do 2/3 wysokości foremek, piec w 180 st. C aż się upieką:) Nie wiem jak długo, zawsze sprawdzam po wyglądzie i nakłuwam drewnianym patyczkiem – jak suchy, znaczy, że upieczone. Na zdjęciu babeczki są ciemne, bo do połowy ciasta dodałam łyżkę kakao i zrobiłam dwukolorowe; spód jest jasny. Można też dodać cynamon, skórkę pomarańczową, w środek wepchnąć kawałek owocu… Masa ma tak delikatny smak, że można kombinować wedle uznania.